tirsdag, oktober 04

 

Historie

Nardosletta Borettslag består av 30 hus fordelt på 18 stk 8-mannsboliger og 12 stk 4-mannsboliger med tilsammen 192 andeler. Borettslaget var byggesøkt på slutten av 1950-tallet og ferdigstilt ca. 1963-1964, opprinnelig som "søsterboliger". Lagets navn var fra stifting og frem 80-tallet Trondhjemssykehusenes Borettslag.

Tatt alderen i betraktning fremstår bygningsmassen som meget godt vedlikeholdt. Boligene fikk påbygd balkonger i 1988. Tak ble skiftet og etterisolering av toppetasje ble utført i 2005. Høsten 2008 ble det installert luftavfuktere i alle kjellere. I 2009 ble det elektriske fellesanlegget frem til og med andelseieres sikringsboks oppgradert til dagens standard, med ca 40% økning i kapasitet som hyggelig bivirkning. Sommeren 2013 ble alle større lyskastere for gangveier og p-plasser byttet ut med tilnærmet vedlikeholdsfrie og meget effektive LED-lyskastere. Sommeren 2014 ble det montert elektroniske dørlåser som benytter Mifare RFID-chip på alle ytterdører og leilighetsdører.

Borettslaget benytter TOBB som forretningsfører.
 

Boligtyper og fasiliteter

Laget består utelukkende av små 2-roms leiligheter fra 31 m2 til 45 m2. Alle hus har bodplass i kjeller samt felles vaskeri med vaskemaskin og tørketrommel, 4-mannsboliger har også varmluftsvifte for klestørk. 8-mannsboliger har i tillegg langkjeller med oppbevaringsplass samt tørkeloft med klessnorer og tilleggsbod. Det er lufteveranda på alle hus.

Laget har 5 parkeringsplasser hvor parkeringen håndheves av laget selv. Parkering er unummerert og de eneste reserverte plassene er motorvarmerplassene.

Vi har i tillegg 15 garasjeplasser i Balders vei, disse tildeles etter ansiennitet ved ledig plass. Beboere som ønsker garasje må kontakte vaktmester for å stille seg på venteliste.

Ellers ligger Nardocenteret et lite steinkast unna, her finner du frisør, post, bank, apotek, bakeri, restaurant, kiropraktor og en hel del annet. Barne- og ungdomsskole ligger noen hundre meter unna. Nardosletta Borettslag ligger i gangavstand til Gløshaugen, og det er heller ikke så langt til Dragvoll.

 

Rengjøring

Generalforsamlingen 2006 vedtok at tidligere felles trappevask erstattes av ekstern leverandør. Det vil si alt renhold av fellesarealer foretas av vaskefirma og beboere har således ikke lenger ansvar for dette.

 

Forkjøpsrett

Borettslagets andeler omsettes etter forkjøpsrett. TOBB-medlemmer samt medlemmer i andre boligbyggelag tilknyttet Storbysamarbeidet kan kreve forkjøpsrett etter ansiennitet. Alle spørsmål vedrørende forkjøpsrett rettes til TOBB.